Intellio

 

 Az Intellio Video System 2 professzionális IP videó megfigyelő menedzsmentrendszer, amely magas fokú hibatűréssel és skálázhatósággal, valamint egyedülállóan hatékony rendszerarchitektúrával rendelkezik. Az IVS2 az egyszerű, egy telephelyes rendszerektől a sok-telephelyes, nagyvállalati rendszerekig egyaránt használható. Az Intellio Video System 2 számos, kamerába épített intelligens detektort és képelemzési eljárást támogat, melyek a képátvitelt, a rögzítést és a kezelőszemélyzet számára küldött riasztásokat egyaránt irányítják. Olyan objektum felismerési képességekkel is rendelkezik, mint a rendszámfelismerés (ANPR) vagy a VisiScanner arcfelismerés alapú nem- és kormeghatározó megoldás, mely látogatói statisztikák készítésére is képes. Az Intellio Video System 2 a legjobb teljesítményt az Intellio biztonságtechnikai IP kameráival nyújtja, de tetszőleges gyártók ONVIF kompatibilis kameráit is támogatja. A kompakt, kiemelkedő biztonsággal rendelkező Intellio rendszer kialakításához az Intellio Video System 2 menedzsmentszoftverre optimalizált szerver és kliens gépek is megtalálhatók a gyártó kínálatában.

 

 Főbb jellemzők

  • Munkaállomásonként 2×30 kamera monitorozása
  • Intelligens mozgás- és objektumkeresés
  • DPTZ (Digitális Pan-Tilt-Zoom) – gyors felismerhetőség
  • Microsoft Windows 8 támogatása
  • Multi-megapixeles hálózati képrögzítés (NVR)
  • 3D-térképes megjelenítés
  • Távmonitorozás mobil eszközökről: iOS, Android
  • Integrált SD kártyára/USB tárhelyre tárolás
  • Több szerveres (Site) és több telephelyes (Domain) architektúra

 

Intellio Streaming

Az Intellio Streaming technológia használata esetén egy Intellio okoskamera számottevően kevesebb sávszélességgel is képes működni, köszönhetően különleges képtömörítésének és dinamikus stream-kezelésének.

Az Intellio okoskamerák beépített, intelligens videotartalom-elemzéssel rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy a kamera magasabb vagy alacsonyabb képsebességgel küldje tovább a képeket a megfigyelt helyszínen történő biztonsági eseményeknek megfelelően. Tehát az Intellio Streaming technológiával nem csak a szükséges hálózati sávszélesség-igény, a videó rögzítő szerverek száma, de a szükséges tárkapacitás-igény is csökkenthető.

Szabotázsvédelem

A rendszer azonnali riasztással jelzi, ha egy kamerát külső behatás, támadás ér, letakarják, működését megzavarják, kapcsolata a szerverrel megszakad vagy elmozdítják. Az Intellio rendszer úgy biztosít magas fokon hibatűrő működést, hogy nincs szükség plusz hardvereszköz beiktatására.

Terhelésmegosztás

Az Intellio Site szerverei közötti hálózati terhelés elosztása mindig optimális. Amikor a Master szerver észleli, hogy valamelyik szerver bejövő hálózati forgalma megemelkedett, pl. megváltoztak a kamera beállítások vagy növekedett a mozgásintenzitás, a leterhelt szerver kameráit automatikusan átirányítja a kevésbé leterhelt szerverekhez. Ezzel egy időben a tárkapacitás-kihasználtság is optimális lesz, így nem fordulhat elő, hogy azonos tárkapacitás esetén az egyik szerver kevesebb ideig tudja rögzíteni a kamerák képét, mint a másik.

Automatikus kameraátvétel-kezelés

Ha hálózati hiba vagy a szerver meghibásodása következtében a Site egyik szervere elérhetetlenné válik, a kameraátvétel funkciónak köszönhetően a szerverek automatikusan átveszik a kiesett szerver kameráit, így a rögzítés megszakítás nélkül folytatódik tovább. Ahhoz, hogy a fennmaradó szerverek át tudják venni a meghibásodott szerver kameráit, arra van szükség, hogy a szerverek elegendő szabad kapacitással (szabad bementi csatornával) rendelkezzenek a meghibásodott videó rögzítő összes kamerájának átvételéhez.

Rendszermenedzsment-értesítés

A videó menedzsment-szoftver a rendszernaplóban megjelenő hibákról egy külső e-mailszerveren keresztül küld üzenetet a beállított címekre.

Továbbfejlesztett tárolási rendszer: vészhelyzeti puffer és SD kártya mód

A hatékonyságot és a magasabb fokú hibatűrést szolgálja a vészhelyzeti puffer, amely biztosítja, hogy a rögzítés akkor is folyamatos legyen, amikor a normál pufferek meghibásodás vagy hálózati hiba miatt nem érhetőek el. A helyi rögzítésre is képes (S-szériás) kamerák emellett hálózati hiba esetén automatikusan át tudnak kapcsolni helyi rögzítésre (SD kártyára), majd amikor a hálózat újra üzemképes lesz, a tárolt felvételeket át tudják küldeni a szervernek. Így hosszabb ideig fennálló hálózati zavar esetén sem történik adatvesztés.