Avigilon Appearance Search

A 2016 végén megjelent Avigilon Control Center 6 (ACC6) egy forradalmian új megközelítést tartalmaz az Avigilon Appearance Search (magyarra nehezen lefordíthatóan: megjelenés, előfordulás keresés) funkció támogatására.

Az ACC6-ba beépített új analitikus motor és az Avigilon analitikus kamerák együttműködéseként az Avigilon Appearance Search egy hatalmas előrelépés a biztonságtechnikában és a mesterséges intelligencia fejlesztésben is egyaránt.

 

Az Avigilon Appearance Search lehetővé teszi, hogy hatékonyabban és gyorsabban monitorozzuk egy adott személy vagy jármű mozgását, hollétét a megfigyelt területen, ezáltal drasztikusan csökkenthetjük a személyzet és a biztonsági szolgálat reakcióidejét. A funkció a folyamatban lévő nyomozásokban is hatalmas segítséget nyújthat és számos egyéb módon is hasznosítható. Például az állomásokon, repülőtereken, áruházakban, vagy akár szórakoztató centrumokban elveszett gyerekek megtalálásában.  A technológia képes felismerni és előkeresni egy személy vagy jármű előfordulását, megjelenését a rögzített videó felvételeken. A rögzített felvételek hatékony áttekintésével automatikusan előkeresi az adott személy vagy jármű útvonalát és, hogy mikor melyik kamera felvételén jelent meg.

Az Appearance Search funkció kezelése rendkívül egyszerű. Pár kattintással a rendszer azonnal előkeresi nekünk a kívánt adatokat, kameraképeket, ami rendkívül sok időt és energiát spórol meg a biztonsági személyzet számára. 

Az Appearance Search funkció a begyűjtött tapasztalatok és visszajelzések alapján folyamatosan fejlődik. Várhatóan az év vége előtt megjelenik az az Avigilon Face Appearance Search technológia, mely a neuron hálózati és arcfelismerési módszerek intenzív alkalmazásával lehető fogja tenni a személyek pontosabb felismerését még akkor is, ha a keresett személy ruházata időközben megváltozott. Ez a technológia kiválóan alkalmas lesz kitiltott, gyanús személyek megjelenésekor figyelmeztetések, riasztások generálására is. Az új analitikus lehetőségek hatékony eszközök lehetnek a vandalizmus vagy terrorizmus elleni küzdelemben is.

 

Az ACC6 – az analitikus motorja miatt- nagyobb szerver oldali erőforrást igényel, mint az előző ACC5 verzió. Ezért a meglévő ACC5 rendszerek upgrédjét az új ACC6 verzióra csak akkor javasoljuk, ha ez az erőforrás is rendelkezésre áll. Az új ügyfelek választhatnak az ACC6 vagy ACC5 verzió között, mindkettő ugyanazon az áron érhető el. A régi ACC5 felhasználók minimális felár ellenében térhetnek át az új ACC6 rendszerre.