Milestone VMS

 

A Milestone a világ vezető, nyílt platformú hálózati kamera menedzsment szoftver gyártója. A Dán Milestone Systems a versenytársakkal szembeni előnyét évek óta tartja, sőt a tavalyi felmérések szerint növelte is. A Mileston Xprotect termékcsaládja nálunk is jól ismert. A rendszer kiválóan méretezhető, nyílt, és kétségtelenül a legtöbb kamerát, eszközt és egyéb gyártók termékeit támogató megoldás.

A Milestone Xproteck videó szoftver családja egymással kompatibilis megoldásokat kínál a kisebb-nagyobb helyi rendszerek, és központi nagyvállalati rendszerek kialakítására és összekapcsolására.

 A Milestone Xproteck VMS sokkal több, mint egy videó menedzsment szoftver, nem csak a kamerákat és videó archívumot kezelő rendszer, hanem a többi biztonságtechnikai (behatolás védelem, beléptető rendszer, tűzvédelem, stb.) megoldás integrálásának közös platformja is.

Az Xprotect VMS verziói az ingyenes Xproteck Go kiadástól a nagyvállalati Xproteck Corporate rendszerekig terjednek:

A Milestone Xprotect Corporate Interconnect képessége egyedülálló megoldást kínál a több telephellyel rendelkező cégeknek a helyi videó rendszerek összekapcsolására.

 Minden telephelyre az odaillő Xproteck verzió telepíthető, és ezeket a központba telepített Xprotect Corporate az Interconnect interfészen keresztül egységes egészként kezeli. A megoldás jelentős licensz költséget takarít meg más szállítók megoldásaihoz képest, ahol is minden helyszínre a legnagyobb (legdrágább „Enterprise”) licenszet kell megvásárolni.

 

 

Videó menedzsment szoftver (VMS)

A Milestone Xprotect videó menedzsment szoftver (VMS) egy nyílt, tetszőlegesen bővíthető, méretezhető platform. Az alábbiakban a Corporate kiadás főbb tulajdonságait, komponenseit vázoljuk. A többi verzió alapszolgáltatása, a Corporate szűkített funkcionalitását tartalmazza a kezelői felületek azonossága mellett. A Corporate rendszer korlátlan számú kamerát, felhasználót és helyszínt támogat egy vállalaton belül. A rendszer komponenseket tetszőleges számú és konfigurációjú szerverekre, munkaállomásokra telepíthetjük, azaz minden további licensz nélkül átkonfigurálhatjuk, teljesítményét növelhetjük.

A Corporate kiadás támogatja a kritikus rendelkezésre állású, hibatűrő rendszerek kialakítását, szintén további licenszek megvétele nélkül.  Egy rendszerbe tetszőleges számú Failover rögzítő szerver konfigurálható, melyek valamely szerver leállása esetén azonnal átveszik az érintett kamerák kezelését és a felépülés után a videó archívumokat is helyre állítják.

A rendszer komponensei az alábbi ábrán láthatók:

  • Management szerver: a rendszer vezérlését, az események kezelését és naplózását vezérlő szerver.
  • SQL adatbázis szerver (MS SQL 2008) az információkat, eseményeket tároló adatbázisszerver
  • Recording szerver: a kamerákat és archívumokat kezelő szerver
  • Menedzsment Client: a rendszer konfigurálását, karbantartását végző kliens alkalmazás
  • Smart Client: Az élő videó és archívum megjelenítését, kezelését végző kliens alkalmazás
  • Smart Wall: videó falak kezelése: Smart Wall (korlátlan számú monitor támogatás), szabályalapú, dinamikus layoutok és videó megjelenítés
  • Management Failover server:  kluszterezett tükörszerver
  • Faiover Recording Server: Failover és recovery: hibatűrő videó szerverek, melyek automatikus átveszik a vezérlést, ha egy másik meghibásodik
  • Mobil Server: Mobil kliensek kezelése (Android, iPad, Iphone, video push)

A Milestone videó menedzsment szoftver kliensei általában lokális vagy távoli hálózatokba (Internet) kötött Windows 7 (8) operációs rendszert alkalmazó kliens munkaállomásokon futnak.

A Management Client a videó rendszer programozására, konfigurálására, karbantartására, teljesítmény monitorozására szolgál.  Windows 7 (8) operációs rendszer alatt fut, kisebb teljesítményű PC munkaállomás is alkalmazható.

A Smart Client  a videó rendszer (Win7/8) sztenderd  kezelő felülete. Ebben jelennek meg a kamerák képei a térképi felületek, a riasztások, események és ezen keresztül érhető el a Videó archívum is. A kliens PC-nek alkalmasnak kell lenni legalább 2 monitor kezelésére, és tekintetbe véve az alkalmazott nagy felbontásokat és H.264 tömörítési módot, a szokásosnál nagyobb erőforrással kell rendelkezniük, mint a processzort mind a videó kártyát illetően.

A Milestone Web Client lehetővé teszi, hogy a videó rendszer szolgáltatásait tetszőleges operációs rendszer alatt futó kliens gépekről, noteszgépekről (Windows, Linux, OS X) webes interfészen keresztül elérjük.  A használható böngészők: MS Explorer, Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox. A támogatott HTTPS protokoll biztonságos kommunikációt biztosít a kliens és a videó rendszer központja között.

A Mobile Client a videó szolgáltatások elérését okostelefonokra is kiterjeszti.  A támogatott mobileszközök (Android 2.2 vagy magasabb verziók, iOS5 és magasabb verziók)

A Videó-Push szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a kamerával ellátott mobil eszközökről élő videót küldhessünk a videó rendszer klienseire, vagy akár a videó archívumba.

A Milestone Smart  Wall (videó fal) megoldása áttekintő képet ad a teljes videó installáció egészéről.  A videó falon automatikusan vagy akár manuálisan jeleníthetjük meg egy adott eseményhez tartozó térképeket, kameraképeket.  A dinamikus megjelenítés lehető teszi nagy rendszerek könnyű áttekintését az események és riasztások hatékony kezelését

Bővebb információért vegye fel a kapcsolatot velünk vagy látogasson el a Milestone honlapjára!