Újdonságok 2009

Újdonságok 2009

Új, professzionális minőségű IP kamerák a Basler-től!

A CNS Digitál Média Kft. megkezdte a Basler Vision Technologies cég professzionális IP kameráinak forgalmazását.
A Basler IP kamerák kiváló képminőségükkel, megbízhatóságukkal, robosztus, kompakt felépítésükkel, valamint nagyon kicsi méretükkel tűnnek ki az IP kamerák neves gyártói közül. Bár a cég nemrég jelent meg termékeivel az IP kamerák piacán, az MVC (Machine Vision), ipari kamerák gyártásának területén – legendásan kiváló termékekkel –  hosszú ideje az ipari megoldások egyik legmegbízhatóbb szállítója. Az új IP kamerák az MVC gyártás évtizedes tapasztalataira, nagyon szigorú Basler minőségbiztosításra és a legújabb videó-technológiákra alapozva valóban kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkeznek. A kiváló képminőséghez kiváló ár/teljesítmény arány is társul.

A kamerák közös jellemzői:

 • Multi video stream kódolás: a Basler IP kamerák az összes szabványos videó kódolást támogatják (MJPEG, MPEG-4, H.264). A streamek egymástól függetlenül, különböző felbontásban, képsebességben, stb., szimultán lekérhetők a kamerákról.
 • CCD képérzékelő és progresszív képletapogatás:  a VGA-tól 2 megapixeles felbontású kamera sorozat mindegyikében nagy érzékenységű, progresszív képalkotású Sony CCD szenzor található  Ez a technológia nemcsak élesebb, nagyobb vízszintes felbontású, a gyors mozgások okozta elmosódásokat jelentősen csökkentő képalkotást tesz lehetővé, hanem a váltott soros (Interlaced) letapogatás számos egyéb kellemetlenségeit is kiküszöböli.
 • Képméretezési lehetőségek, AOI funkció: a maximális képmérettől kezdve tetszőleges képméretet és felhasználó által definiálható AOI (Area Of Interesting), azaz képfigyelési területet állíthatunk be. Ennek segítségével elektronikus PTZ funkciókat, virtuális kamerákat hozhatunk létre, illetve a szükséges sávszélességet optimalizálhatjuk azzal, hogy csak a ténylegesen értékes képrészleteket továbbítjuk a hálózaton a felhasználók kéréseinek megfelelően.
 • Optimális képminőség: a lehető legjobb képminőségről számos rugalmasan beállítható automatikus és manuális vezérlő funkció gondoskodik.
  Az expozíciós idő beállítása változtatható képtartományok segítségével történik, ezzel ellenfényes szituációkban is jó képminőség érhető el. A képek színhűségét az automatikus fehéregyensúly-állítás mellett alkalmazható kiegészítő kézi beállítási lehetőség biztosítja. A kamerák automatikus blendeszabályozással (DC Iris) rendelkeznek, amely a széles határok között változtatható kontraszterősítéssel együtt garantálja a megfigyelt tárgyak lehető legjobb leképezését rossz vagy gyorsan változó fényviszonyok esetén is
 • Valódi éjjel nappali funkcionalitás:  a beépített, vezérelhető IR szűrő biztosítja a kiváló minőségű színes nappali és a részletgazdag fekete-fehér képet alacsony megvilágítású, éjszakai viszonyok között.
 • Mozgásérzékelés és alarm pufferelés
 • RS232 és Input-Output interfészek: ezeken az interfészeken keresztül számos egyéb berendezéshez kapcsolhatjuk a kamerákat.
 • POE tápellátás: a szabványos Power Ower Ethernet tápellátással a kamerák biztonságosan , erősáramú szakember nélkül csatlakoztathatók az informatikai hálózathoz
 • Kompakt, robosztus felépítés: a kamera mindössze 89.2 mm x 29 mm x 44 mm méretű és 230 g össztömegű fémházba van beépítve.

  

A sorozat jelenlegi tagjai:

 • BIP-640c,  BIP-640c-dn:640×480 felbontású, 1/3” Sony Wfine progressive RGB CCD, 0.98 lux színes érzékenységű kamera
 • BIP-1000c, BIP-1000c-dn: 1024×768 felbontású, 1/3” Sony Wfine progressive RGB CCD, 1.3 lux színes érzékenységű kamera
 • BIP-1300c,  BIP-1300c-dn:1280×960 felbontású,  1/3’’ Sony EXview HAD progressive scan RGB CCD, 1.54 lux színes érzékenységű kamera
 • BIP-1600c,  BIP-1600c-dn:1600×1200 felbontású, 1/1.8’’ Sony Wfine progressive scan RGB CCD, 0.6 lux színes érzékenységű kamera

A kamerákat a jelentősebb videó megfigyelő programok gyártói máris támogatják. A Netavis Observer 3 termékkel mi is sikeresen teszteltük és már nagyobb projektbe is beépítettük a Basler IP kamerákat.

 A termékekről bővebb információt  a Basler Vision Technologies  Security honlapján, TERMÉKEK  rovatunk és  Webáruházunk tartalmaz, vagy kérjék termékleírásunkat és ajánlatunkat az alábbi elérhetőségeken:
CNS Digitál Média Kft.

Tel./Fax: 06-22-501-306
Mobil: 06-20-344-2926
Email: info@cnsdigital.huczuprikz@t-online.hu