Újdonságok 2012 január

Újdonságok 2012 január

Újdonságok a CNS Digitál Média Kft. kínálatában

A CNS Digitál Média Kft. az innovatív IP videó megoldások iránti elkötelezettségének jegyében újabb és újabb gyártók termékeit megvizsgálva folyamatosan bővíti kínálatát.
Ebben az évben az Arecont Vision megapixel IP kameráival gazdagítottuk portfoliónkat. A CNS Digitál Média megoldás szállító cég, ezért fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleinknek a legmagasabb szintű technikai támogatást és költséghatékony műszaki megoldásokat kínáljunk. Ennek érdekében megszereztük az Arecont Vision „Advanced Channel Partner” minősítését is, mely garantálja, hogy cégünk rendelkezik azokkal az ismeretekkel és tapasztalatokkal, melyek nélkülözhetetlenek a kiváló minőségű megapixeles IP videó rendszerek tervezésénél és megvalósításánál.

Az amerikai székhelyű Arecont Vision cég a HDTV IP videó megoldások egyik vezető gyártója. Termékpalettája kizárólag megapixeles IP kamerákból áll. A választék az 1,3 MP-től a 20 MP panoráma kamerákig terjed. A legújabb eredményeket és a saját „Megavideo” technológiát felhasználva az Arecont olyan kiváló technikai tulajdonságú kamerákat kínál, melyek méltó versenytársai lehetnek a piac olyan jól ismert szereplőinek is mint az AXIS Communication, a Basler, vagy IQinvision stb. A cég nemrég megjelent kamera modelljeiről a későbbiekben részletesebben is beszámolunk.

A nálunk talán még kevésbé ismert kanadai Avigilon cég az IP videó megoldások „High-End” kategóriáját is kínálja.  A HD Proffesional sorozatú kamerák 8-29MP (igen! közel harminc megapixel!) felbontást kínálnak, 35mm-es képérzékelővel vannak ellátva és „standard”, a digitális fényképezőgépeknél jól ismert Canon SLR EF objektívekkel vannak felszerelve. A HDSM (High Definiton Stream Management) videó menedzsment és a veszteségmentes JPEG2000 tömörítés kivételes képminőséget és részletgazdagságot garantál. A kínálatban természetesen megtalálhatók a H264 kódolással rendelkező 720p-1080p HDTV kamerák is, fix és dóm kivitelben. A cégről és eszközeiről hamarosan részletesebben is beszámolunk.

Újdonságok a nevesebb gyártóknál

Az Axis Communication nem időzíti új termékeinek megjelenését semmilyen különleges időpontra. A folyamatos fejlesztés eredményeként egyik napról a másikra a bejelentést követően nagyon rövid időn belül piacra is kerülnek a termékek. A IP videó üzletben kétségtelenül az AXIS kínálja a legszélesebb választékot. A jelenleg elérhető legnagyobb felbontású kamerák 5MP érzékelővel és P-írisz technológiával szereltek, fix, dóm illetve integrált kültéri házba szerelve is rendelhetők.

Megjelentek az AXIS 720p-1080p felbontású HDTV Speed dóm kamerák is (AXIS Q6034, AXIS Q6035 sorozat), melyek kétségtelenül áttörést hoztak a forgatható kamerák piacán.

Üdítő megoldást kínál a P11 kamera sorozat a kisebb pénztárcájú felhasználók számára, mert nagyon jó minőséget visszafogott árral párosít.
Az idei év végére már forgalomba kerültek az AXIS új „Lightfinder” technológiával szerelt Q1602,  extrém fényérzékenységű kamerái. A hagyományos éjjel/nappali kamerákkal ellentétben, melyek sötétben fekete-fehér képre váltanak át, az AXIS Q1602 színes képeket továbbít nagyon sötét területekről is.

Az analóg rendszerek hatékonyabb integrálására az AXIS két új videó enkodoló családot (videó szerver) dobott a piacra. Mind az AXIS M70 és az AXIS P72 videó szerver széria képes H.264 videó tömörítésre, ezáltal drasztikusan csökkentik a rendszer tárhely és sávszélesség használatát a képminőség romlása nélkül. D1 felbontás közvetítésére képesek 15-30 kép/másodperces képsebesség mellett. Alapvető funkciók közé tartozik még a PTZ irányítási lehetőség, a mozgásérzékelés, osztott képernyős megjelenítés és a PoE tápellátás.

A Basler Vision Technologies év közepétől forgalmazza a BIP2, CMOS érzékelőkre alapozott kamera sorozatát. Ezek a kamerák 5MP felbontásig, fix, dóm illetve kültéri dóm kivitelben kaphatók. Az új sorozat tagjait kivételes minőség és az igen kedvező ár jellemzi.

A Vivotek egy új SUPREME kamera sorozatot jelentetett meg az igényesebb ügyfelek részére. A főként 720p, 1080p full HD felbontású termékekből álló kínálat felöleli a fix és dóm kamerák beltéri és kültéri változatait. Egyes kamerákat a SUPREME Night Visibility tulajdonsággal is elláttak. Ez jobb éjszakai felvételek készítését teszi lehetővé a WDR és P-írisz tecnológia segítségével.

Az IQinVision cég a közkedvelt Sentinel és Alliance sorozatú kameráit H.264 kódolással is ellátta. Mindkét sorozat tagjai 5MP felbontásig elérhetők. Az IQinVision nemrég (december 13-án) jelentette be az új IQeye 3 sorozatú kameráit. A kisméretű, SD, 720p, 1080p felbontású H.264 kamerákat elsősorban beltéri diszkrét megfigyelésekre szánják. A sorozat tagjai 2012-ben válnak elérhetővé.